Ga mee op Groente Avontuur!

Waar groentjes échte helden worden

Als avonturier ontwikkelt je kind zich van groentje tot échte groenteheld!

Lees meer

Op Safari met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak!

Je kleine gaat op reis met een missie en maakt de jeep.

Met leerzame doe-dingen ontdekt je avonturier wortel en pastinaak.

Lees meer

Aan zee met Bart Bloemkool en Bobby Broccoli

Op deze missie redt je peuter of kleuter een zeedier!

Met leerzame spelletjes ontdekt je avonturier bloemkool en broccoli.

Lees meer

Het Groente Avontuur Bordspel

Maakt van proeven en eten kinderspel

Met leuke en leerzame opdrachten wordt samen eten fun!

Lees meer

Op Groente Avontuur

Weigert je kleine alles wat groen(te) is óf willen ze niets nieuws proeven?

Het is voor bijna alle gezinnen een uitdaging om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Kinderen zijn meestal geen fan van groenten, dit kan voor veel frustratie zorgen bij ouders. Wist je dat slechts 75% van de kinderen maar de helft van de groenten eet die ze nodig hebben?

Gelukkig zorgen de groentehelden ervoor dat groenten eten een écht avontuur wordt!

Groente Avontuur leert je kind groente eten...

Leert je kind groente proeven en eten
Voor positieve groente ervaringen
Past binnen een druk gezinsleven
Geeft groenten de fun-factor
Belooft meer plezier aan tafel

Bordspel

Het Groente Avontuur Bordspel maakt van proeven en eten kinderspel! Je gebruikt het bordspel als placemat tijdens het eten, ’s avonds of bij een eetmoment tussendoor. Je peuter of kleuter speelt een avontuurlijk spel. Iedereen aan tafel kan meedoen. Met leuke en leerzame opdrachten wordt samen eten fun!

Je kunt het bordspel ook online spelen. Voor een extra leuke beleving of met ondersteuning in een andere taal.

Bordspel gespeeld? Ontdek nieuwe avonturen op het online platform.

Bekijk video

Wat anderen zeggen over:
Het Groente Avontuur Bordspel

Jan-Willem, vader van Olivier en Saar (3 en 5 jaar) "Sinds we het bordspel spelen, zijn ze veel nieuwsgieriger geworden naar nieuwe groenten en ze proeven nu ook veel meer dan vroeger."
Oma van Inez en Juan (4 en 6 jaar) "Het bordspel is eenvoudig te spelen en de speelduur is perfect voor jonge kinderen. Ik vind het een echte aanrader voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen op een leuke manier kennis willen laten maken met groenten."

Online platform Groente Avontuur

Proefavontuur voor kleine ontdekkingsreizigers!
Op het Groente Avontuur beleef je 3 verschillende avonturen:

1. Proeftuin: Ga samen op avontuur met de ontdekkaart. Ruik, voel en proef de verschillende groenten en plak stickers!

2. Safari: Op missie met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak. Leer alles over wortel en pastinaak, speel leuke spelletjes en repareer de jeep.

3. Zee Avontuur: Duik in het zee avontuur met Bart Bloemkool en Bobby Broccoli. Red een zeedier en ontdek met leerzame activiteiten bloemkool en broccoli.

Aanmelden

Wat gaan jullie doen?

Ontdekken

Onder dit icoontje staan leuke rijmpjes, liedjes en gebruik je de ontdekkaart. Je ziet er hoe alle groentehelden groeien. Ook maak je kennis met hondje Lux dat groenten ontdekt. Hoe leuk is dat! Wist je dat door liedjes te zingen of rijmpjes op te noemen je kind bewegingen aan muziek leert koppelen. En dat wanneer kindjes groenten ontdekken met al hun zintuigen dit een positief effect heeft op het willen proeven.

Kookplezier

Hier vind je eenvoudige recepten met verschillende groentes. Samen koken stimuleert je kleintje om op een leuke manier aan de slag te gaan met groenten. Wist je dat door het aanraken, ruiken (en tussendoor natuurlijk van alles lekker proeven) het koken effect heeft op de hoeveelheid groente die ‘een moeilijke eter’ durft te proberen?

Creatief

Een toffe kleurplaat waar je kind zelf mee aan de slag gaat of leuke knutsels die je samen maakt vind je hier. Door lekker bezig te zijn met papier, een (kinder)schaartje of potloden leert je kind kleine bewegingen met de handen maken en stimuleert het de creativiteit. Mooi meegenomen toch?

Weetjes

Onder dit icoon vind je leuke weetjes over de groentehelden. Ook vertellen ze je over hun superkrachten. Kindjes zijn vaak nieuwsgierig, vertellen over eten is daarom altijd een succes. Waar komt het vandaan, hoe kun je het eten en wat doet het voor je lijf? Meer weten = meer eten!

Fun

Hieronder vind je spelletjes en grapjes over de groentehelden. Zo geven we groenten een extra fun-factor. Wist je dat spelletjes niet alleen leuk zijn, maar er ook voor kunnen zorgen dat je kind gezonder gaat eten?

Bewegen

Hier vind je beweegspelletjes waarbij je kind even lekker los kan gaan. Doet je peuter of kleuter de bewegingen op zijn eigen manier? Lekker laten gaan, alle beweging is goed! Peuters en kleuters zijn graag in beweging. Deze spelletjes zijn niet alleen leuk, maar zorgen er ook voor dat je kind niet te lang stil zit.

Het Safari- en Zee Avontuur kan je kind, met een beetje hulp, zelf spelen. De activiteiten in het Proeftuin Avontuur voer je samen uit. Je peuter of kleuter klikt op de verschillende icoontjes in de 3 avonturen en speelt zo leuke en leerzame activiteiten.

Wat anderen zeggen over:
Het Groente Avontuur platform

Femke, moeder van Bas (3 jaar) "Bas wil het toverdrankje wel elke dag!’’
Ingrid, moeder van Vera en Max (2,5 en 4 jaar) ‘’Ik weet nu hoe ik groenten leuk kan maken en geef ze vaker’’
Farida, moeder van Mo (3 jaar) ‘’De speurtocht was echt leuk, geen zeurende peuter meer in de supermarkt!’’
Havva, moeder van Emine (5 jaar) "De pret-boterhammen waren een hit. Dit gaan we vaker doen!”

Had jij deze vraag ook?

Hoe doe ik mee?
Op het consultatiebureau bij de GGD staat jullie koffertje of het bordspel klaar! Je ontvangt het koffertje of het bordspel gratis bij je bezoek met je peuter.
Is het Groente Avontuur gratis?
Voor peuters uit Helmond wel. De GGD Brabant-Zuidoost en Jibb+ dragen hieraan bij, hoe tof is dat!
Voor welke leeftijd is het Groente Avontuur geschikt?
Het programma is voor peuters en kleuters. Maar onze ervaring is dat ook oudere kinderen het nog erg leuk vinden.
Wat heb je nodig voor het Groente Avontuur?
Een computer, tablet of een smartphone en een e-mailadres. Wat knutselspullen, bij de activiteiten staat precies wat je nodig hebt. Ingrediënten voor de recepten die je samen kan maken. Daarnaast de groentes om te ontdekken. En natuurlijk en beetje tijd. Meer niet!
Wanneer kan ik starten?
Je kunt direct starten na aanmelding en op je eigen tempo het Groente Avontuur doorlopen.
Alle vragen

Ervaringen van professionals

Marijet Kuijpers, Projectleider Voeding bij Jibb+ "In Helmond stimuleren we ook het eten van gezonde voeding. Het Groente Avontuur draagt hier enorm aan bij. Het geeft ouders tips en tools om spelenderwijs samen met hun peuter of kleuter groenten te ontdekken. Door de leerzame spelletjes en leuke recepten wordt groente eten voor kinderen veel gemakkelijker."
Marelke Schuijers, verpleegkundig specialist GGD Brabant-Zuidoost “We merken op het consultatiebureau dat veel ouders ermee worstelen om hun peuter groente te leren eten. Met het Groente Avontuur kunnen we ouders nu een hulpmiddel aanbieden zodat groente eten (weer) leuk wordt."
Renske Raaijmakers, kinderarts “Het is een goed doordacht programma dat groentes ontdekken heel interessant maakt. Het wekt de nieuwsgierigheid en leert kinderen samen met hun ouders op een positieve manier meer over gezond eten, heel belangrijk!“

Onze partners

Samen met onderstaande partijen maken we het Groente Avontuur mogelijk

Zoveel avonturiers doen al mee

Doe jij ook mee?

2500+

deelnemers

Nog geen aanmeldcode?

Neem contact op!

Heb je al een account?