Ga mee op Groente Avontuur!

Waar groentjes échte helden worden

Als avonturier ontwikkelt je kind zich van groentje tot échte groenteheld!

Aanmelden

Op Safari met Wieke Wortel en Pablo Pastinaak

Je kleine gaat op reis met een missie en maakt de jeep.

Met leerzame doe-dingen ontdekt je avonturier wortel en pastinaak.

Aanmelden

Aan zee met Bart Bloemkool en Bobby Broccoli

Op deze missie redt je peuter of kleuter een zeedier!

Met leerzame spelletjes ontdekt je avonturier bloemkool en broccoli.

Aanmelden

Op Groente Avontuur

Weigert je kleine alles wat groen(te) is óf willen ze niets nieuws proeven?

Om elke dag de juiste portie groente binnen te krijgen is een uitdaging voor bijna alle gezinnen. Groenten zijn meestal niet favoriet bij kinderen en kan voor veel frustratie zorgen bij ouders. Wist je dat slechts 75% van de kinderen maar de helft van de groenten eet die ze nodig hebben?

Maar… de groentehelden maken van groenten eten een écht avontuur! Jullie maken kennis met Bobby Broccoli, Pleun Pompoen, Wieke Wortel, Pip Paprika, Karim Komkommer, Tom Tomaat, Errol Erwt, Pablo Pastinaak, Colette Courgette, Omar Aubergine, Vira Venkel en Bart Bloemkool.

Groente Avontuur leert je kind groente eten...

Leert je kind groente proeven en eten
Voor positieve groente ervaringen
Past binnen een druk gezinsleven
Geeft groenten de fun-factor
Belooft meer plezier aan tafel

Wat is het?

Groente Avontuur is hét online programma dat peuters en kleuters groenten leert proeven en eten. Samen met de groentehelden ga je op avontuur. Met creatieve en leerzame spelletjes, missies en doe-dingen krijgen groenten de fun-factor.

Wat gaan jullie doen?

Ontdekken

Onder dit icoontje staan leuke rijmpjes, liedjes en gebruik je de ontdekkaart. Je ziet er hoe alle groentehelden groeien. Ook maak je kennis met hondje Lux dat groenten ontdekt. Hoe leuk is dat! Wist je dat door liedjes te zingen of rijmpjes op te noemen je kind bewegingen aan muziek leert koppelen. En dat wanneer kindjes groenten ontdekken met al hun zintuigen dit een positief effect heeft op het willen proeven.

Kookplezier

Hier vind je eenvoudige recepten met verschillende groentes. Samen koken stimuleert je kleintje om op een leuke manier aan de slag te gaan met groenten. Wist je dat door het aanraken, ruiken (en tussendoor natuurlijk van alles lekker proeven) het koken effect heeft op de hoeveelheid groente die ‘een moeilijke eter’ durft te proberen?

Creatief

Een toffe kleurplaat waar je kind zelf mee aan de slag gaat of leuke knutsels die je samen maakt vind je hier. Door lekker bezig te zijn met papier, een (kinder)schaartje of potloden leert je kind kleine bewegingen met de handen maken en stimuleert het de creativiteit. Mooi meegenomen toch?

Weetjes

Onder dit icoon vind je leuke weetjes over de groentehelden. Ook vertellen ze je over hun superkrachten. Kindjes zijn vaak nieuwsgierig, vertellen over eten is daarom altijd een succes. Waar komt het vandaan, hoe kun je het eten en wat doet het voor je lijf? Meer weten = meer eten!

Fun

Hieronder vind je spelletjes en grapjes over de groentehelden. Zo geven we groenten een extra fun-factor. Wist je dat spelletjes niet alleen leuk zijn, maar er ook voor kunnen zorgen dat je kind gezonder gaat eten?

Bewegen

Hier vind je beweegspelletjes waarbij je kind even lekker los kan gaan. Doet je peuter of kleuter de bewegingen op zijn eigen manier? Lekker laten gaan, alle beweging is goed! Peuters en kleuters zijn graag in beweging. Deze spelletjes zijn niet alleen leuk, maar zorgen er ook voor dat je kind niet te lang stil zit.

Door op de verschillende icoontjes in de avonturen te klikken kan je peuter of kleuter leuke en leerzame activiteiten spelen.
De activiteiten in de Proeftuin doe je samen. Het Safari- en Zee Avontuur kan je kind, soms met een beetje hulp, zelf spelen.

Start

Wat anderen zeggen

Femke, moeder van Bas (3 jaar) ’Bas wil het toverdrankje wel elke dag!’’
Ingrid, moeder van Vera en Max (2,5 en 4 jaar) ‘’Ik weet nu hoe ik groenten leuk kan maken en geef ze vaker’’
Farida, moeder van Mo (3 jaar) ‘’De speurtocht was echt leuk, geen zeurende peuter meer in de supermarkt!’’
Havva, moeder van Emine (5 jaar) ’De pret-boterhammen waren een hit. Dit gaan we vaker doen!”

Had jij deze vraag ook?

Hoe doe ik mee?
Op het consultatiebureau bij de GGD staat jullie koffertje klaar! Je ontvangt het koffertje gratis bij je bezoek met je peuter.
Is het Groente Avontuur gratis?
Voor peuters uit Helmond wel. De GGD Brabant-Zuidoost en Jibb+ dragen hieraan bij, hoe tof is dat!
Voor welke leeftijd is het Groente Avontuur geschikt?
Het programma is voor peuters en kleuters. Maar onze ervaring is dat ook oudere kinderen het nog erg leuk vinden.
Wat heb je nodig voor het Groente Avontuur?
Een computer, tablet of een smartphone en een e-mailadres. Wat knutselspullen, bij de activiteiten staat precies wat je nodig hebt. Ingrediënten voor de recepten die je samen kan maken. Daarnaast de groentes om te ontdekken. En natuurlijk en beetje tijd. Meer niet!
Wanneer kan ik starten?
Je kunt direct starten na aanmelding en op je eigen tempo het Groente Avontuur doorlopen.
Alle vragen

Reviews van professionals

Marijet Kuijpers, Projectleider Voeding bij Jibb+ "In Helmond stimuleren we ook het eten van gezonde voeding. Het Groente Avontuur draagt hier enorm aan bij. Het geeft ouders tips en tools om spelenderwijs samen met hun peuter of kleuter groenten te ontdekken. Door de leerzame spelletjes en leuke recepten wordt groente eten voor kinderen veel gemakkelijker."
Marelke Schuijers, verpleegkundig specialist GGD Brabant-Zuidoost “We merken op het consultatiebureau dat veel ouders ermee worstelen om hun peuter groente te leren eten. Met het Groente Avontuur kunnen we ouders nu een hulpmiddel aanbieden zodat groente eten (weer) leuk wordt."
Renske Raaijmakers, kinderarts “Het is een goed doordacht programma dat groentes ontdekken heel interessant maakt. Het wekt de nieuwsgierigheid en leert kinderen samen met hun ouders op een positieve manier meer over gezond eten, heel belangrijk!“

Nog geen aanmeldscode?

Neem contact op!

Heb je al een account?